Sådan sidder du rigtigt på din kontorstol

Normalt skal du sidde ”rigtigt ” på en ergonomisk kontorstol, for at du ikke få ondt i nakke, skuldre og lænd – eller få ben, der begynder at sove, fordi stolekanten lukker for blodtilførslen. Helt så fastlåst er du ikke, hvis du vælger en af vores kontorstole med active sitting.

Er du vant til at arbejde fra en ergonomisk stol på jobbet, ved du sikkert allerede, hvordan du sidder rigtigt på din kontorstol.

For stolen skal være indstillet, så du sidder med lænden i en ret vinkel, og rygsøjlen helt lige ret op og ned. Samtidig skal stolesædet helst været justeret så langt frem og højden på stolesædet være indstillet, så du ikke få lukket til blodtilførslen til benene. Allerhelst skal du lige kunne få en hånd ind mellem knæhaserne og stolekanten, for at være sikker på, at dine ben ikke begynder at sove.

Men helst ærligt!

Sidder du altid sådan, som din stol er indstillet til, at du skal?

Du sidder sjældent rigtigt på en ergonomisk kontorstol

Vi mennesker er jo ikke robotter. Derfor er det meget sjældent, at vi sidder lige ret op og ned hele dagen, sådan som du skal, hvis du skal have gavn af en traditionel ergonomisk kontorstol.

De fleste af os har det med at hælde lidt til den ene side. Måske for bedre at kunne se på skærmen, eller bare fordi vi har lyst.

Andre har svært ved at sidde bum stille. Det ene øjeblik sidder de helt fremme i stolen. Det næste har de slået vippefunktionen til, og sidder og gynger frem og tilbage i stolen, mens de tænker over det problem, de skal have løst.

Men hver gang vi ikke sidder, som vi skal, støtter stolen ikke optimalt. Det åbner op for, at vores ”dårlige vaner” giver os de gener, som den ergonomiske kontorstol skulle forhindre. Og så ender vi alligevel på smertestillende piller for at stå arbejdsdagen igennem.

Du sidder altid rigtigt med en kontorstol med active sitting

Kan vi da ikke bare sidde ordentligt?

Jo, men det kræver, at du tænker over det. Og det skal jo for katten ikke være nødvendigt at skulle sidde og koncentrere sig om, hvordan du sidder. Det tager jo hurtigt fokus og mental hjernekraft fra det, du skal have lavet.

Det er her ergonomiske stole med active sitting gør en forskel, der kan mærkes i hverdagen. For du sidder altid rigtigt på en kontorstol med active sitting.

Den tilpasser sig nemlig efter, hvordan du lægger vægten, og tillader dig at sidde mere uroligt på stolen. Uden at det giver knæk i lænden eller skuldrene.

For stolesædet kan nemlig vippe til siderne, eller også er sædet og ryglænet delt op i to, så det tilpasser sig og holder lænden og skuldrene i en ret vinkel, næsten lige meget hvordan du slænger dig i stolen.

Stolen har selvfølgelig også alle de fordele og indstillingsmuligheder, som en almindelig ergonomisk kontorstol har.

Active sitting-elementet giver dig bare en meget større frihed til at sidde som du vil – og frigiver både mentale hjernekræfter og tid i din hverdag. For med en ergonomisk kontorstol med active sitting er det slut med at skulle hen og hælde et par smertestillende piller indenbords cirka hver 3. time, for at kunne stå igennem hele din arbejdsdag.