Sådan vælger du den helt rigtige kontorstol | Istol.dk

Når du skal indrette hjemmekontoret, står du ofte med spørgsmålet: Hvilken kontorstol skal jeg vælge? Markedet er nemlig stort og uoverskueligt, og priserne kan variere fra bare 200 kr. til 20.000 kr. Så derfor har vi lavet denne guide til at hjælpe dig! Læs den igennem, og vælg den bedste stol til kontoret!

Flere og flere danskere arbejder foran en computer. Ikke bare på jobbet, men også derhjemme. Det betyder mange timers stilstand ved skrivebordet, og her har din kontorstol afgørende betydning. Hvis du sidder forkert eller for dårligt i lang tid, kan det nemlig få negative konsekvenser for dit helbred. Du kan udvikle ømhed, rygproblemer og ledsmerter. Og det kan sågar medføre øget træthed, muskelinfiltrationer og hovedpine.

Derfor skal du ikke købe en hvilken som helst skrivebordsstol. Der er flere ting, du bør overveje først. På den måde kan du være sikker på at vælge det rigtige kontormøbel til dine behov. Og her kan denne guide hjælpe dig godt på vej!

Få den rigtige støtte med en kontorstol med active sitting

Hvis du sidder på et dårligt kontormøbel, ender du nemt med at være foroverbøjet foran computeren. Eller du kommer til at sidde skævt eller fordele vægten forkert. Og det vil skade din fysik. Derfor er en kontorstol ofte med active sitting et godt valg.

Den er ligesom en ergonomisk kontorstol designet til at give din krop den bedst mulige støtte. Men i modsætning til den ergonomiske kontorstol, er en kontorstol med active sitting mere tilgivende, selv om du sidder en smule skævt på stolen eller aldrig hænger til en af siderne.

Derved kan du lettere undgå smerter – selv efter mange timers computerarbejde.

Skrivebordsstole med active sitting findes i flere forskellige varianter. Nogle af dem har en justerbar nakkestøtte, som kan tilpasses dine behov. Andre har armlæn, hvor du kan placere dine arme, mens du arbejder. Og ofte kan ryglænet justeres, så det passer perfekt til netop din krop, lige som stolesædet og ryglænet kan vippe i forhold til, hvor meget du læner dig til en af siderne.

Sådan vælger du den bedste kontorstol med active sitting

Masser af producenter praler med, at de har opfundet den bedste skrivebordsstol med active sitting. Men der er faktisk stor forskel på kvaliteten af produkterne. Derfor skal du stadig være opmærksom for at vælge den rigtige.

Her er det et godt tegn, hvis:

 • Stolen har fem ben, så den står solidt plantet på gulvet.
 • Sædets højde og dybde kan justeres, så du sidder godt.
 • Ryglænet kan tilpasses, så det passer til lændens svaj.
 • Armlænene kan justeres, hvis den har armlæn på siden.
 • Sædet og ryglænet kan justeres uafhængigt af hinanden.

.. samt, at sædet kan vippe til siderne, så rygsøjle og bækken altid sidder i vinkel

Vælg et behageligt materiale med god polstring

Det er altid en god idé at tænke over sædets ergonomi, og her spiller materialet og polstringen også en rolle. Det er f.eks. vigtigt, at polstringen på siddepuden er god og tyk. Det vil nemlig mindske risikoen for, at du bliver øm i bagdelen efter en lang dag siddende.

Derudover skal du tænke over sædets materiale. Det gælder ikke bare ift. design og udseende, men også hvor praktisk det er. Her kan du ofte vælge mellem enten kontorstole i læder eller kontorstole i stof. Og herunder kan du læse mere om fordelene og ulemperne ved begge dele!

Fordele og ulemper ved en læder-kontorstol

Du kan både få ægte læder som f.eks. okse-læder og syntetisk læder som f.eks. PVC. Naturligt læder holder ofte længere, og vil blive pænere med årene, men er til gengæld dyrere. Kunstlæder holder ikke i lige så mange år, men er til gengæld helt ensartet og ofte billigere. Herunder kan du læse mere om de konkrete fordele og ulemper ved en læder-kontorstol.

Fordele ved en kontorstol i læder – både ægte og syntetisk:

 • Det har et flot og stilrent design, der aldrig går af mode.
 • Det er supernemt at rengøre og tørre af med en våd klud.
 • Det kan holde til mange års brug uden at se for slidt ud.

Ulemper ved en læder-kontorstol:

 • Ægte læder kræver vedligeholdelse som f.eks. læderfedt.
 • Læderpolstring kan blive affarvet af at stå i direkte sollys.

Fordele og ulemper ved en stof-kontorstol

Stof er en bred betegnelse. Det dækker både over bomuld, polyester, nylon, blandingsprodukter og mere. Alligevel har de fleste kontormøbler i stof nogle ting til fælles. Og de findes i et utal af forskellige varianter, så der er noget for enhver smag – inklusiv din. Herunder kan du læse mere om de konkrete fordele og ulemper ved en stof-kontorstol.

Fordele ved en kontorstol i stof:

 • De findes i et væld af flotte farver, mønstre og design.
 • De er ofte åndbare, så du kan holde dig tilpas og svedfri.
 • Du kan få dem i alle prisklasser – fra de billige til de dyre.

Ulemper ved en stof-kontorstol:

 • Den er vanskeligere at rengøre og tørre af.
 • De er mindre slidstærke end dem af læder.

Hvad koster en god kontorstol?

Du kan som tidligere nævnt få skrivebordsstole til alt fra 200 kr. til 20.000 kr. Og det kan være svært at afgøre, hvilket prisleje du skal gå efter.

Som udgangspunkt bør du dog aldrig gå under 2000 kr., hvis du sidder meget ved skrivebordet. Her vil stolen nemlig ofte være lavet af billige materialer, som går hurtigt i stykker. Og hvis den er for billig, vil den sjældent give din krop den nødvendige støtte.

En god tommelfingerregel er også, at jo længere tid du skal bruge i stolen, jo flere penge bør du bruge. Sidder du i den nogle timer om ugen, så er 2000-3000 kr. et godt udgangspunkt. Har du derimod et arbejde, hvor du bruger mange timer i stolen, kan du med fordel vælge en til 3000 kr. eller mere.

I sidste ende afhænger det dog af dine behov og den konkrete model. Og derfor er der heller intet fast svar på spørgsmålet: Hvilken kontorstol skal du vælge?

Men nu har du i det mindste et godt udgangspunkt for valget.

Er du i tvivl, om du har valgt rigtigt? Så kan du trygt handle hos Istol.dk. Vi har et showroom på Sjælland, hvor du kan besøge os og prøve din nye kontorstol i virkeligheden. Og hvis du ikke har mulighed for det, giver vi altid 3 ugers prøvetid på alle vores kontorstole. På den måde kan du afprøve skrivebordsstolen i hverdagen for at se, om den er den helt rigtige.

Overvej dine behov, kig vores guide igennem, og bestil din nye kontorstol! Du vil ikke fortryde det, når du sidder godt og behageligt foran skrivebordet i din nye stol.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.